0

Ouerskap ‘n olimpiese sport

8 August 2012
Share

Ek sit en dink gister dat ouerskap nes enige ander olimpiese sport is. Die atlete spandeer jare en jare om in hul item te vorder. Dit beteken ure van sweet en baie opofferings. Daar is baie waarop hulle uit mis vir ‘n kans om ‘n olimpiese medalje te verower. Vir meeste van ons is die toewyding net nie die moeite werd nie. Tog is ek seker elke atleet by die spele sou dit nie anders wou gehad het nie.
Ouerskap is baie dieselfde. Daar is soveel aanpassings en opofferings wat mens maak om kinders groot te maak. Tog is dit alles deur en deur die moeite werd. Dit is nie ‘n kort termyn projek nie. Vir jare bou mens aan kinders karakters en mens wees. Dit verg toewyding elke liewe dag. En dis eers soveel jare later wat jy “resultate” sien.

Mag ons as ouers nie ook soos van hierdie atlete by die olimpiese spele kom en besef ons moes dalk nog ‘n paar uur harder geoefen het om ‘n medalje te verseker nie. Mag ons vandag die ekstra uur afknyp om in ons kinders se lewe te belê.