4

Ouvrou stories

25 October 2014
Share

So vertel ‘n vriendin ewe ernstig vir my die ander dag dat babas of vroeg kruip of vroeg praat. Wie met al die goed vorendag kom kan ek net altyd wonder. Hierdie een se oorsprong kan ek ten minste verstaan. Iemand wou duidelik die tipiese nuwe-ma-paniek besweer. Nie dat dit saak maak of ‘n baba een van die goed vroeg of laat doen nie, maar elke nuwe ma is mos maar bekommerd oor die snaakste dingetjies. Ons word gebore om te kloek oor ons kinders.

Dan is daar natuurlik die ouvrou stories wat ‘n mens net kan laat lag en heel onskadelik is. Dis nou goed soos “moenie ‘n kind met waterpokkies bad nie”. Dan slaan dit glo na binne. Ek dink meeste kinders sal maar net te bly wees om ‘n dag of wat ‘n varkie aand te hou.

Sommige van die onwaarhede/veralgemenings kan egter minder goeie gevolge hê. Ek dink maar aan iets soos “borsbabas slaap nooit deur nie”. ‘n Moeë ma kan dalk net in die strik trap en dink ‘n bottel gaan haar ‘n goeie nagrus besorg.

Watter interessante ouvrou stories het jy al raak gehoor of gelees?