10 minute tot ‘n fikser jy!

Ek was nog nooit een van die super sportiewe siele nie. Jy sal my neus veel eerder in ‘n boek vind as op ‘n sportsveld. Tog het ek al die jare probeer om darem nie in algehele onfiksheid te verval nie. Ek is mal oor stap en dit saam met my oefenbal het vroeër die ding gedoen. Ek het later die stap vir ‘n oefenfiets verruil – dit was net makliker met ‘n baba in die huis om vinnig ‘n sessie in te werk terwyl hy slaap of speel (ons bly immers nie meer in ‘n land waar dit veilig is vir ‘n ma om alleen met ‘n kind of 2 te gaan stap nie – en stap saam met kinders is in elk geval eerder drentel).

Toe vir ‘n rukkie was ek gek oor Curves, maar na ons 2de woelwater se geboorte het ons verhuis en die tak hier se tye en manlief se werksure wou net nie saam speel nie. Dit was dus maar weer ek en die oefenbal en -fiets. Met 2 woelwaters in die huis het tydjies vir dit al hoe minder geraak (veral toe hulle nie meer middagslapies gevat het nie). Om een of ander rede lok ‘n ma wat oefen kinders net soos ‘n telefoon oproep (of is dit net my kinders wat rustig buite sal speel, maar sal instorm en ‘n kakofonie van klank veroorsaak die oomblik wat ek op die telefoon is?). Klim ek op die bal of fiets dan klim 2 kleine lyfies saam op. En so het my poging om fiks te bly stadig in die niet verdwyn.

Nou is nr 3 hier en ‘n kans vir oefen nog meer van ‘n onmoontlikheid. ‘n Paar weke terug lees ek toe die “7-minute workout” raak. En my ratte begin draai. Dalk is ‘n 7 minute sessie van oefen tog moontlik…

Gisteroggend spring ek en die 2 ouer woelwaters toe sommer vroeg-vroeg weg met 7-minute van hyg. Iets anders kan ek dit nie noem nie, want genade is ek nie onfiks nie! Ons sluit die sessie af met rekke-en-strekke. Dalk kan ek bietjie van my vergete soepelheid terug kry en die kinders kan doen met dit vir die gimnastiek. So tjoef-tjaf 10 minute later is ons eerste sessie afgehandel.

Soos die dag vorder kon ek egter voel hoe my spiere protesteer. Vanoggend het ek maar stram opgestaan. Ek dink nie daar is ‘n spier wat nie pyn nie, wel buiten miskien die in my gesig. Vanoggend se sessie het teen ‘n heelwat stadiger pas plaas gevind saam met ‘n hele klomp kreune en steune. En ek weet more gaan dit waarskynlik nog erger gaan, maar daarna is die ergste verby. Nou is dit net vir vasbyt.

Hier is al die oefeninge en beskrywing sommer mooi handig op een prent:

https://i0.wp.com/i.livescience.com/images/i/000/047/746/i02/7-minute-workout-130515c-02.jpg

Wie weet dalk is die die begin na ‘n fikser ma met meer woema.  So wie is lus om saam met my die uitdaging te vat?

Categories: Ma-wees | Sleutelwoorde: , | 3 Kommentaar

Artikel navigasie

3 thoughts on “10 minute tot ‘n fikser jy!

 1. My man se roosknoppie, het in ‘n vetplantjie ontaard. So, nou sal ons maar 1e die skildklier toets. Ek’t juis vandag die Royal Canadian Airforce oefenprogram by die Dr gekry om my cardio op te stoot. 

  Behalwe vir vandag is ek semi-permanent tussen flou & gedaan. Ek weet nie of ek al die skuld voor die allergiee se deur moet sit nie. Ek voel egter wel my gewig het radikaal begin klom sedert ek verlede jaar Yaz moes begin drink na my miskraam. Die Dr voel weer eerder dis my ouderdom. Ek’s sommer goed opgeklits na dié konsultasie. Ek moet seker maar self iets gaan soek om my meer energie te gee. 

  Wat stel jy voor, hoe wil jy die uitdaging benader?

  Groete Rejaene

  • Ag, nee man. Moenie vir my vertel jy het ook in die Yaz slagyster getrap nie?! Onthou jy hoe ek gestoel het net na ons getroud is? Alles agv Yasmin! Dis een van die algemene “side effects”. As ek natuurlik destyds die moeite gedoen het om eers op die net te gaan op lees oor die goed (en die ellelange lys van newe effekte) het ek dit dalk nooit in my mond gesit nie. Ek was nog nooit so spyt oor enige ander pil wat ek gedrink het nie. Maar wie dink nou aan sulke dinge, terwyl jy besig is om ‘n troue te beplan!

   Eerste dokter het my in trane gehad, my goed vertel dis net wat jy in jou mond stop wat jou dik maak. Gelukkig het manlief meer verstand gehad en is ek terug na die oorspronklike dokter wat dit voor geskryf het. Die het dadelik besef g’n nuwe bruid tel 10kg in 6 maande op nie. Toetse later en hy’t my met PCOS gediagnoseer. Whoop-whoop. Iets wat dikwels deur ‘n hormoon verandering begin word. Was eers op ‘n ander pil, met ‘n spul ander probleme. Dit het begin beter gaan en toe het ons af geklim van die pil. Ek het darem die meeste van die ekstra gewig verloor op ‘n lae GI dieet, maar toe’s ek swanger met Ellard en nou 8 jaar later sit daardie ekstra paar kilo’s nog, maar ek het lankal vrede met hulle gemaak.

   Gaan soek vir jou ‘n tweede opinie en laat toets vir als en wat nog. Ek is seker daar broei iets. Selfs ouderdom het nie so skielik ‘n effek nie.

   Ek is bly om te hoor daar is ‘n maatjie wat saam met my wil oefen. Dalk kan ons so een keer elke week of 2 inloer en mekaar bietjie moed in praat!

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: