6

Halwe waarhede

2 July 2015
Share

Daar is een ding wat my grensloos irriteer. Dit is as mense voel hul moet lieg of halwe waarhede verkoop om hul produk te bemark of ander van hul siening te oortuig.

‘n Goeie voorbeeld hiervan kom weer vandag in my “news feed”. Die siele wat pro lapdoeke is skree so graag oor die ongelooflike hoeveelheid weggooi doeke wat op ashope beland. Daar steek waarheid in, maar hulle maak altyd die pap te dik aan. Watter siel gebruik immers 8-10 weggooi doeke vir 3 jaar lank! Hul skatting vir 1 jaar se doeke is wat ek vir 1 kind oor die 3-4 jaar gebruik voor hul volledig van die doeke af is. Kom ons wees nou maar eerlik, dit is steeds BAIE doeke wat iewers heen moet gaan. So hoekom so aandik? Bly net by die waarheid en genoeg mense gaan steeds jou produk ondersteun.

Vir die R2300 (as mens spesiale aanbieding uitsluit) wat ek per jaar vir weggooi doeke betaal kon ek egter nog nie ‘n volledige stel moderne lapdoeke koop nie. Die kos deesdae ongeveer 2 jaar se weggooi doeke. Plus ek wil nie eers weet wat die ekstra water en elektrisiteit gaan kos nie. Feit is vir een kind gaan jy waarskynlik nie te baie spaar nie, maar van kind 2 af is dit ‘n winskoop. Dit is nou as jy die aanvanklike kapitaal het, want meeste van ons kan nie dit bekostig op een slag nie. Maak nie saak of dit wel op die lang termyn gaan geld spaar nie.

Moet egter nie dink dit is ‘n eensydige ding die nie. So beweer van die weggooi doek vervaardigers weer lapdoeke veroorsaak infeksies en vel irritasie. Iets wat my lapdoek vriendinne my verseker nie die geval is nie.

Hoekom kan mense nie eerder fokus op die plus punte nie? Vertel eerder vir mense hoeveel gesonder dit vir jou baba is om ‘n natuurlike produk te gebruik, sonder al die chemikalie en van die lang termyn besparing. Of hoeveel geriefliker jou produk is. Feit is daar is verskillende dinge wat vir verskillende mens belangrik is. En met eerlike bemarking is ek oortuig gaan jy eerder kliënte kry wat jou produk gaan bly gebruik en dit ook aanbeveel vir ander.

Wat is dit wat jou so dwars in die krop kan steek?