4

Broodmasjien koring-vrye brood

25 March 2012
Share

My skoonma was so oulik om vir my ‘n broodmasjien vir my verjaarsdag te koop. Sy het raak gesien dat ons redelik uitgeëet was aan Spar se 100% rogbrood, wat al te gereeld deesdae stukke witbrood in gehad het.

Ek het nou al ‘n hele hoop resepte wat ek nog wil uit probeer, maar voor ek daarmee kan begin moet ek eers die winkels bestorm. Die gluten-vrye brode se lys bestanddele kan nogal lank raak. So lank kon ek egter nie wag nie. Vandag moes ek net daardie masjien uit toets. Ek het dus al die bestanddele wat ek in die huis gehad het saam gegooi en oë toe geknyp en duim vas gehou hier kom iets eetbaar uit.

Sien ek het nie genoeg meel gehad nie. So ek het maar ‘n konkoksie gemaak om die 450g meel wat die resep vereis het op te maak. Ek het 230g hawermout fyn gemaal in my voedselverwerker. Om die orige 220g op te maak het ek ‘n bietjie rogmeel, koekmeel (glutenvry), maizina, growwe mieliemeel, maltabella meel en klapper gemeng (moet eerder nie vra hoeveel van wat nie! As ek met die oog moet skat ongeveer gelyke gedeeltes).

Wonder bo wonder het die brood heerlik uitgekom. Proe baie soos ‘n bruinbrood (iets wat ek in jare nie geëet het nie). Die brood is bietjie bros, maar dan het ons ook nie die geduld gehad om dit eers te laat afkoel voor ons in dit in gevaar het nie.

Die eind resultaat lyk so:

Die resep wat ek gebruik het:

320g melk

1 teelepel asyn

6 eetlepels olie (ek het olyfolie gebruik)

2 eiers

450g glutenvrye meel

1 teelepel sout

2 eetlepels suiker

2 teelepels gis

Meng melk, olie, eiers en asyn saam en gooi in die broodmasjien pan.

Voeg die meel, sout en suiker by en meng met ‘n lepel.

Sprinkel die gis bo-op.

Sit die masjien op die basiese/normale brood program. Ek het die 1.5 pond funksies gebruik.

Na dit vir ‘n paar minute gemeng het skraap die kante van die pan.

Ek het nie die mengspaan verwyder na die meng nie (gluten-vrye resepte rys glo beter as jy dit inlos en eers uit die gaar brood haal)

Laat die masjien verder die res doen.

En probeer dan geduldig vir 3 ure wag terwyl die geur jou en die kinders gek maak.