6

Gun ander ‘n plekkie in die son

16 March 2015
Share

Vanoggend kry ek die link na “Inspiration: Before & After Pregnancy, Baby Isn’t An Excuse” in my news feed en my nek hare staan sommer almal regop. As die ma’s gedink het hulle gaan ander inspireer het hulle verseker die verkeerde byskrif gekies.

Ek is vreeslik bly vir die ma’s wat hulle lywe weer so kon op pomp in minder as ‘n jaar na hul babas gebore is. Ek bedoel “good for them” soos die Ingelse sou sê. Dit was duidelik vir hulle belangrik om weer vinnig ‘n “6-pack” te hê. En dis hulle volle reg om so te voel.

Om egter in die proses ander ma’s te kritiseer en te beweer dat hul hulle baba’s as ‘n verskoning gebruik bloot, omdat hul prioriteite anders lyk is absurd. Self voel ek dat ‘n ma juis so gesond as moontlik moet probeer leef, maar vir elkeen van ons gaan die definisie van “gesond” verskil. Veral in die eerste jaar van my baba se lewe is hy/sy my grootste prioriteit en ek gaan nie ure toe wy aan ‘n “6-pack” lyfie, terwyl ek eerder die tyd saam met hom/haar en hul boetie/sussie kon spandeer nie. Maar dis MY prioriteite.

Dit is juis wat my grief van die byskrif. Die kritiek op ander ma’s en wat hulle prioriteite is. Dit maak my moeg dat ons as ma’s mekaar nie eerder ondersteun in ons andersheid nie. Elke een van ons se omstandighede verskil en daarmee saam wat vir hul belangrik is.

Die samelewing plaas klaar so baie druk op ons om superma’s te wees, kan ons mekaar nie ‘n bietjie ruimte gun nie?