17 March 2015
Share

Elke 2de week doen ons saam met maats wetenskap, soos ek reeds vermeld het in Kunstige Maandae. Ons is lief daarvoor om sommer op ons eie ook eksperimente te doen, maar tog is dit heerlik om dit ook saam met ander te doen en saam idees uit te ruil.

Vir ons eerste eksperiment moes ons natuurlik ‘n vulkaan maak. Hoe dan nou anders? Baie versigtig is die 60g salpeter met die 40g suiker gemeng oor lae hitte, want die mengsel kan glo maklik vlam vat.

HTC3

Die maats het ‘n gips geboude vulkaan waarin ons die brousel kon gooi en laat afkoel. Die aanvanklike rooi vlam was baie meer opwindend vir die kinders as die baie rook. Ek wens net ek kon ‘n mooi wetenskaplike verduideliking kry hoekom die mengsel juis so heerlik rook. Hulle het klaar besluit ons moet weer die asyn en koeksoda vulkaan ook doen.

HTC4

Binnekort deel ek weer van ons verdere wetenskap ervarings.