Blokkiesraaisel pret

Heel toevallig kom ek ‘n rukkie terug af op Blokkies vir slimkoppies. Met ‘n knaap wat nie te gek oor lees en skryf is nie, is ek altyd opsoek na maniere om dit meer pret te maak. Sit voor ‘n werksboek is net nie sy ding nie! As ek so met ander ma’s praat klink dit vir my soos ‘n baie algemene “probleem” onder bedrywige seunskinders.

Met die wiskunde het ek gewoonlik een of ander kreatiewe plan, maar taalleer is vir my ‘n heel ander uitdaging.

Tot my groot verbasing is die knaap toe versot op die blokkiesraaisels. Ek moes eintlik seker kon dink dat leidrade ontsyfer so reg in sy kraal sou val. Hy trek sommer self die boek nader om die leidrade te lees en dan die woorde te probeer spel. Dit en Kuifie is blykbaar al wat hy graag self lees.

DSCF9286

Vir die eerste keer wil hy weet of iets met ‘n y of ei geskryf word. Of dit ‘n d of ‘n t aan die einde het. ‘n v of f is. En skielik begin hy dink of die aa ‘n a of aa moet wees. Ek kan net hoop dat dit die begin van ‘n groot nuwe lees en spel avontuur sal wees.

Ek is so beïndruk met die boeke dat ek dit nou self begin verkoop het. Dis lekker groot boeke, wat lees en skryf daarin soveel makliker maak. Vir meer inligting oor die boeke en hoe om dit te bestel gaan loer by https://lomi.co.za/blokkies-vir-slimkoppies/. Hopelik help dit ander knape om ook aan die spel te raak sonder trane.

NS. Die boeke is ook in Engels beskikbaar, maar ons is nog nie reg vir die uitdaging nie.

Categories: Graad 2 | Sleutelwoorde: , , , , , | 3 Kommentaar

Artikel navigasie

3 thoughts on “Blokkiesraaisel pret

  1. Johann Schreuder

    Baie dankie Zel vir die plan met die blokraaisel en die spel, ek sal na dit gaan kyk. Julle moet ‘n baie mooi week he, groete aan al die kinders en Jaco.

    • Lekker om oom hier te sien. Oom stuur ook altyd sulke oulike idees die kant toe, dat ek bly is ek kan weer een terug stuur 🙂

  2. Ai – slim idee!

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: