Julle het dalk al gewonder hoekom ek nog nie weer een van ons skootboeke gelaai het nie. Wel hier is die rede daarvoor:

DSCF7446
Dit gee nuwe betekenis aan “the dog ate my homework”. Die klein rakker het die van ons knaap se lessenaar af gegaps en een goeie Maandag oggend raak ons toe wakker met die grasperk gesaai van stukkies papier. My hart was sommer stukkend vir die knaap se part. Hy het so hard gewerk aan die boek. Ons het maar onlangs met maal somme begin en hy moes meer as 400 somme doen om die prente te kon skep. Hy ken nog nie sy maaltafels nie. Hy doen dus meeste nog deur optel! So julle kan net dink hoe lank hy gewerk het aan dit.

Ek het dus maar so goed moontlik die boek gelap en stop. Vir oor doen het niemand kans gesien nie. Die nuwe lêer is dus baie dunner as voorheen, maar dis darem daar.

DSCF7549

Ons pop wou nou al lankal oor perde leer en ons knaap van wiele. Ons het dus die nuwe jaar afgeskop met die 2 temas. Ek wens natuurlik hartstogtelik dat ek dadelik hulle boeke afgeneem het na dit klaar was, want dan het ek tenminste nog mooi foto’s gehad. Maar spyt kom mos altyd te laat!

DSCF7547 DSCF7450

Ons het “Perde en Ponies” deur Stephen Attmore gelees en ook ‘n paar van die stories uit Fanie Viljoen se “Galop: Perdestories “. Ek moes egter gou besef meeste van die stories is vir ouer kinders bedoel.

DSCF7451
Ek was heel verbaas om te sien hoe ongelooflik baie skootboeke oor perde daar beskikbaar is op die internet. Dit was nogal ‘n bietjie oorweldigend. Ek het ons goed saam gestel uit www.homeschoolshare.com/fritz.php, creativelearningfun.com/2013/09/free-all-about-horses-lapbook.html en homeschoolinginheels.blogspot.com/2012/01/all-about-horses-lapbook.html. Ek het ook op die af gekom wat oulik lyk vir voorskoolse kinders mudpiesandmakeup.blogspot.com/2013/11/horse-preschool-printables.html?m=1

DSCF7548

Uit www.homeschoolshare.com/fritz.php  het ek Perde passe en Perde passe 2 in Afrikaans vertaal. Ek het ‘n Afrikaanse Perde woordsoek geskep. Uit creativelearningfun.com/2013/09/free-all-about-horses-lapbook.html het ek Hoewe vertaal. Ek het ook die Horse family pop-up vertaal en die  Perde familie 2  en  Perde familie  geskep. DSCF7448

Ek het perde maal somme gekry, ewe en onewe getalle,  die dot to dot en nog ‘n maal somme een. Ek is mal daaroor hoeveel die kinders dit meer geniet om hulle wiskunde so te doen ipv klomp somme net onder mekaar.

DSCF7454  DSCF7455 DSCF7456

Nou moet ek nog 2 skootboeke laai wat ons al na die een gemaak het. Hopelik hoef jul nie te lank te wag nie.