Perde skootboek

Julle het dalk al gewonder hoekom ek nog nie weer een van ons skootboeke gelaai het nie. Wel hier is die rede daarvoor:

DSCF7446
Dit gee nuwe betekenis aan “the dog ate my homework”. Die klein rakker het die van ons knaap se lessenaar af gegaps en een goeie Maandag oggend raak ons toe wakker met die grasperk gesaai van stukkies papier. My hart was sommer stukkend vir die knaap se part. Hy het so hard gewerk aan die boek. Ons het maar onlangs met maal somme begin en hy moes meer as 400 somme doen om die prente te kon skep. Hy ken nog nie sy maaltafels nie. Hy doen dus meeste nog deur optel! So julle kan net dink hoe lank hy gewerk het aan dit.

Ek het dus maar so goed moontlik die boek gelap en stop. Vir oor doen het niemand kans gesien nie. Die nuwe lêer is dus baie dunner as voorheen, maar dis darem daar.

DSCF7549

Ons pop wou nou al lankal oor perde leer en ons knaap van wiele. Ons het dus die nuwe jaar afgeskop met die 2 temas. Ek wens natuurlik hartstogtelik dat ek dadelik hulle boeke afgeneem het na dit klaar was, want dan het ek tenminste nog mooi foto’s gehad. Maar spyt kom mos altyd te laat!

DSCF7547 DSCF7450

Ons het “Perde en Ponies” deur Stephen Attmore gelees en ook ‘n paar van die stories uit Fanie Viljoen se “Galop: Perdestories “. Ek moes egter gou besef meeste van die stories is vir ouer kinders bedoel.

DSCF7451
Ek was heel verbaas om te sien hoe ongelooflik baie skootboeke oor perde daar beskikbaar is op die internet. Dit was nogal ‘n bietjie oorweldigend. Ek het ons goed saam gestel uit www.homeschoolshare.com/fritz.php, creativelearningfun.com/2013/09/free-all-about-horses-lapbook.html en homeschoolinginheels.blogspot.com/2012/01/all-about-horses-lapbook.html. Ek het ook op die af gekom wat oulik lyk vir voorskoolse kinders mudpiesandmakeup.blogspot.com/2013/11/horse-preschool-printables.html?m=1

DSCF7548

Uit www.homeschoolshare.com/fritz.php  het ek Perde passe en Perde passe 2 in Afrikaans vertaal. Ek het ‘n Afrikaanse Perde woordsoek geskep. Uit creativelearningfun.com/2013/09/free-all-about-horses-lapbook.html het ek Hoewe vertaal. Ek het ook die Horse family pop-up vertaal en die  Perde familie 2  en  Perde familie  geskep. DSCF7448

Ek het perde maal somme gekry, ewe en onewe getalle,  die dot to dot en nog ‘n maal somme een. Ek is mal daaroor hoeveel die kinders dit meer geniet om hulle wiskunde so te doen ipv klomp somme net onder mekaar.

DSCF7454  DSCF7455 DSCF7456

Nou moet ek nog 2 skootboeke laai wat ons al na die een gemaak het. Hopelik hoef jul nie te lank te wag nie.

Categories: Graad 2, Graad R, Gratis drukstukke, skootboek, Tuisonderrig | Sleutelwoorde: , , , , , | 13 Kommentaar

Artikel navigasie

13 thoughts on “Perde skootboek

 1. Aaag, te pragtig. Van die perde is oulik ingekleur. Vreeslik dat die boek so verniel is! Lyk of hul lekker van perde geleer het …

  • Hulle het dit vreeslik geniet. Ek kon gerus ons klein woef op die spit sit daai oggend 😉 Wat my altyd verbaas is dat sy nie die speelgoed wat rondlê sal opvreet nie. Nee, dit sou my dalk gehelp het om die 2 te motiveer om op te ruim. Sy verkies om goed van tafels af te dief of nog erger my ou boeke al te fyntjies uit die boekrak te haal en te verslind. Die dat sy deesdae buite slaap. My hart kon dit nie hou om nog ‘n 60+ jaar oue boek te verloor, omdat die reuk van ou bladsye haar duidelik betower nie.

 2. Nou moet julle ‘n hondeboek maak en die flentertjies daarin plak! 😆

  • Jy laat my so lekker lag. Wonder wat hulle van daai idee sal dink 😀

   • Ek dink hulle sal dit geniet!Neem foto’s van die hond en voer dit vir hom,dat hy dit opskeur.Dit sal pret wees om die stukke dan aan mekaar te plak!

 3. Honde, veral jonges, vestig hul aandag op dit waaraan julle baie aandag gee, want julle reuk hang daaraan. So sy sal eerder gaan vir die boeke en papiere as vir (haar) speelgoed. Maar hulle leer met tyd!
  Die skootboeke lyk pragtig. Jy het baie werk daarin gesit.
  Sterkte met woef 😉

  • Sy raak al baie rustiger. Maar net as ek begin dink die groot opvreet is verby dan kry sy weer iets soos die reg. Net om my te herinner dat sy maar nog nie 6 maande oud is en dat daar nog ‘n goeie 18 maande voorlê voor al die puppy streke regtig beter raak.

   • Ja nee, jy het nog ‘n rukkie se geduld om te oefen! Ons Jack Russel het nou Feb. 9jr geword en ek kan nou eers eerlik sê sy begin kalmeer. Sy het darem al ‘n lang ruk gelede opgehou om speelgoed te kou, maar genade! as ons by die deur inkom (ons was uit, bv. dorp toe), dan is sy op en oor en gryp enige iets wat iewers mag rondlê en verskeur dit! Dit sal egter ook verbygaan.

   • O, aarde, ek dink nie Jack Russels raak ooit rustig nie 🙂 Besige klein hondjies daai. Gelukkig weet ek die Golden Labradors raak iewers darem rustiger, maar moet se die een is baie besiger as wat ons ouer een was op die ouderdom. Maar dis goed, want die kinders het ‘n besige woefels nodig 🙂

   • Ons labrador het nou hierdie jaar op amper 10jr bietjie rustiger geraak dat hy nie meer wil rond hardloop en speel nie. Ons het hom ook net vandat hy 5jr oud was, en hy het nooit goed gekou of so nie, maar verskriklik baie aandag gesoek. Nou kom lê hy rustig op my voete saans. Ja OP my voete, maar as daar ‘n gekielie aan die gang is, is hy by.

 4. SJOE al julle harder werk! AI TOG!

 5. Dit is SOOO oulik! As my kleinkinders groter is, gaan ek beslis hier kom loer vir idees.

 6. Terug pieng: Ons 2015 hoogtepunte | Lomi

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: